Utorak, 30.04.2024.

Pas Roki iz BiH postao zvijezda britanskih medija

Nedjelja, 31.03.2024. | Najnovije | Zanimljivosti

Sju Kalver preživjela je nešto što bi malo ko preživio: kombi za dostavu ju je udario, odbacio 10 metara, ali je spasena uz pomoć svog heroja: psa Rokija.

Naime, Roki koji je put Velike Britanije došao iz Bosne i Hercegovine zvijezda je britanskih medija ovih dana. Nevjerovatna priča o nesreći njegove vlasnice i njegovoj nevjerovatnoj reakciji puni stupce britanske štampe.

A, sve se desilo kada je Sju jedan dan krenula u šetnju sa Rokijem. Naime, njega je udomila nakon smrti svog prethodnog ljubimca. Sve što je znala o njemu jeste da dolazi iz BiH i da mu je ime Riki. Ali, njoj se Roki više svidjelo.

Ipak, tog dana on je postao njen heroj jer je i prije spasilačkih ekipa na mjesto nesreće uspio da dovede njenog supruga Pola.

Pol kaže da je Sju otišla u šetnju, ali da je nakon kratkog vremena, odjednom vidio Rokija kako se iznenada pojavio bez nje, glasno lajući na vrata. On je odmah shvatio da nešto nije u redu, uzeo je Rokija za povodac, a on ga je odveo direktno na mjesto nesreće.

Sju dodaje da je iz kuće otišla bez ličnih dokumenata i da joj nije bilo jasno kako ju je Pol pronašao.

Na kraju, nakon šest noći provedenih u bolnici, Sju je dobro, a najbitnije joj je bilo da dobro i njen heroj, bio Riki ili Roki.