Ponedjeljak, 29.04.2024.

Mirvad Zenuni imao saobraćajnu nesreću: Quadom se zabio u putnički automobil

Četvrtak, 11.04.2024. | BiH | Najnovije | Vijesti

Član kluba Extreme Sport iz Sarajeva Mirvad Zenuni tokom jučerašnjeg dana doživio je saobraćajnu nesreću u mjestu Hotonj u kojem su učestvovala dva putnička automobila.

Kako PIŠE Crna-Hronika, Mirvad Zenuni je upravljao četverotočkašem kojim se zabio u putnički automobil marke Citroen.

Na oba vozila pričinjena je veća materijalna šteta, a Mirvad je prošao sa tjelesnim povredama.

Nakon nesreće, oglasio se na društvenim mrežama.

“Prije svega da se zahvalim svima za brigu koji ste mi poslali poruku u inbox, šta se desilo i ostalo. Želim vam se izvinuti jer ne mogu sve te poruke pročitati. Potrudit ću se da odgovorim koliko budem mogao.

Iza mene je prelijep dan. Bio sa djecom od rahmetli druga u šumi, sa quadom, vozali se pekli hamburgere na izvoru, napravio strašnu turu preko Skakavca, vratio njih kući na Koševskom i kad sam se ja krenuo vraćati prema Vogošći, vozio sam u koloni, jedno 50/60 km/h.

I u jednom momentu sam pogledao prema pumpi, vidio dva psa jedan je šepao. To je trajalo možda jedan sekund, dva i kada sam se okrenuo prema cesti, vidio sam da se kolona zaustavila jer je jedan debil koji je bio na čelu kolone, zaustavio se i krenuo da krene preko ostrva, preko pune linije, na mjestu gdje nije predviđeno skretanje, i svi su se zaustavili a taj moj trenutak nepažnje je došao u tom nezgodnom momentum.

Ja kada sam pogledao, kretao sam se 50/60 km/h auto je stajalo na nekih 4,5 metara ispred mene, stisnuo sam kočnice međutim udario sam u punoj brzini, preletio preko quada i udario sam glavom u štok iznad šajbe. Tu sam zadobio posjekotinju, nekako ispod kacige.

Da li me kagica posjekla ili štok, i kada sam pao tu pored auta, u momenat mi se učinilo da mi je pukao vrat. Trnule su mi ruke, pripao mi je neki ljekar, rekao mi je da ne mrdam.

Hitna je došla pravo brzo. Uradili su mi gore detaljne pretrage, CT i sve je ok. Nema preloma vratnih prštenova. Slomio sam samo nos, ovo gore sam zašio. Sve u svemu, dobar sam” – izjavio je Mirvad Zenuni.