Ponedjeljak, 29.04.2024.

General Prevljak SVE RASPRODAJE U BiH: Otišao je u Tursku jer ga povezuju s ubistvom Dženana Memića?

Četvrtak, 07.09.2023. | BiH | Najnovije | Vijesti

Dobar poznanik Fikreta Prevljaka, bivšeg generala i kandidata SDA na lokalnim izborima 2020. godine za načelnika Ilidže, kaže jučer da je “Prevljak otišao u Tursku jer ga povezuju s ubistvom Dženana Memića”! U prijevodu, pobjegao.

U prilog tome reporteru Avaz sugerirao je da obiđe vilu “Palma” u mjestu Čelebići, nekako na granici Konjica i Jablanice, te restoran “Orahovica”, koji su na prodaju. Vila zjapi prazna, a restoran krcat gostima.

Sve na prodaju

Da su na prodaju, uvjerili smo se i na stranici agencije za nekretnine “Bauland”, koja – gle čuda! – izdaje i kuću u Butmiru u ulici Izeta Čomare. Dakle, jedna agencija prodaje dvije nekretnine koje se dovode u vezu s Prevljakom, a treću izdaje. Međutim, poslije poziva novinara taj oglas o iznajmljivanju kuće u naselju Butmir uklonjen je sa stranice.

Kakogod, vila “Palma” izgleda raskošno. Na stranici za oglase piše da ima osam prostorija, 500 kvadrata, 4 sprata…

– U suterenu objekta nalaze se restoranska sala kapaciteta 100 mjesta, recepcija, kuhinja, vešeraj te mokri čvor za goste i osoblje. Na prvom spratu, kojem se pristupa unutrašnjim stepeništem, nalaze se TV-sala kapaciteta 40 mjesta i šest dvokrevetnih soba s vlastitim kupaonicama. Drugi sprat se sastoji od šest dvokrevetnih soba, od kojih su tri s balkonom, stepeništa, ostave i terase. Treći sprat se sastoji od četiri apartmana s kuhinjom, toaletom i kupaonicom. U potkrovlju se nalaze tri ostave i toalet – navodi se u oglasu za vilu.

Otkrilveno je da Prevljak posjeduje još jednu vikendicu, do koje se može doći samo čamcem.

Prosječan građanin BiH može postaviti jedno jedino logično pitanje – otkud?!

Daleko u kanjonu

– Ona je u kanjonu Neretve i do nje se dolazi samo čamcem. I to mora biti neko stručan i vješt da vas donde doveze – kaže sagovornik ovog medija.

U Konjic odnosno Jablanicu novinari su se uputili nakon izjave amidže Fikreta Prevljaka da je “on na moru, a možda i u Jablanici”.

Vila “Palma” jučer je bila zatvorena. Jedan autobus s turistima iz Slovenije je stao te su gosti uzalud tražili opciju da se provozaju čamcem, popiju kafu ili odmore, jer je vila zaključana. Dakle, u njoj trenutno nema nikoga.

Bakir, SDA, Orahovica i burek

Kome je svježije pamćenje, sjetit će se restorana “Orahovica” u istoimenom naselju i jedne pikanterije u vezi sa Strankom demokratske akcije i njenim predsjednikom Bakirom Izetbegovićem.

Naime, vrelog 2. avgusta u Prevljakovom restoranu u Orahovici Bakir i njegovi saradnici uzalud su čekali kolege iz HDZ-a. Nakon što se ovi nisu pojavili Bakir je, između ostalog, izjavio:

– Čekali smo ih više od 40 minuta, a danas su propustili priliku da sa SDA dogovore važne stvari za ovu zemlju i propustili su i jedan dobar burek.