Nedjelja, 28.04.2024.

Zbog Sebije Izetbegović počeo progon ljudi na Medicinskom fakultetu

Ponedjeljak, 03.04.2023. | BiH | Najnovije | Vijesti

Na Medicinskom fakultetu je pripremljeno rješenje o otkazu o radu Sebiji Izetbegović, ekskluzivna je vijest koju je Raport objavio još u subotu.

Podsjetimo, Senat Univerziteta u Sarajevu proglasio je ništavnim upis u Matičnu knjigu postdiplomskog studija na Medicinskom fakultetu nakon što je Sebija Izetbegović ostala bez titule redovne profesorice.

Ona je sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu imala ugovor o radu od 15. decembra 2014. godine na nepuno radno vrijeme.

Ugovor je zaključen za poslove nastavnika u zvanju redovni profesor na Katedri za ginekologiju akušerstvo.

Nakon što je sud odbio tužbu Sebije Izetbegović protiv Univerziteta u Sarajevu, kao i zahtjev za odlaganje izvršenja odluka, stigla je spomenuta vijest da joj je pripremljen otkaz na Medicinskom fakultetu, ne samo zbog oduzimanja titule redovne profesorice.

A vijest koju smo objavili očito je izazvala gnjev direktorice KCUS-a i supruge predsjednika SDA, kao i njenih sljedbenika.

Naime, saznajemo da je na Medicinskom fakultetu počeo progon onih na koje je pala sumnja da su Raportu dostavili spomenuto rješenje o otkazu ugovora o radu.

Među njima je očito i Benjamin Vojniković, sekretar Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Naime, Vojniković nam se obratio s molbom da mu “dostavimo podatke od koga smo dobili dokument ili da dostavimo da nismo dobili od njega, Benjamina Vojnikovića, kao što i nismo”.

Vojniković tvrdi da je od “indirektno od svojih pretpostavljenih optužen da je on osobno nezvanični dokument poslao portalu”.

Portal Raport ovim putem najoštrije osuđuje ovakav nečuveni progon i poručuje pretpostavljenima Benjamina Vojnikovića da dokument nismo dobili od njega.

(RAPORT)