Ponedjeljak, 29.04.2024.

Dobrodošle promjene: Što donosi nadogradnja za Android TV

Nedjelja, 07.02.2021. | Tehnologija

Google uskoro izbacuje nadogradnju za Android TV koja će softveru pružiti potpuno novi izgled koji je, ističe Verge, skoro identičan onome Google TV-a na Chromecastu. U njemu ćemo vidjeti karusele istaknutog sadržaja na vrhu izbornika, kao i dugo iščekivani odlazak prevelikih ikona koje u novoj verziji zamjenjuju minimalističke kartice.

Razlike ipak postoje

Tim rečeno, postoji nekoliko razlika između korisničkih sučelja Chromecastovog Google TV-a i ‘renoviranog’ Android TV-a. Nadograđeni Android TV dolazi sa tri glavne kartice: home, discover i apps. Home služi kao brzi pristup kanalima, apps je posvećen aplikacijama, dok discover sadrži personalizirane prijedloge TV emisija, filmova i ostalog popularnog sadržaja koji stižu iz samog Googlea.

Donekle je sve slično Google TV-ovom koje koristi ‘For you’ za personalizirani sadržaj, dok ostatak sučelja ostavlja ‘čistim’.

Riječ je, prenosi izvor, o lijepoj nadogradnji sučelja. Pitanje je, doduše, zašto Google jednostavno nije objedinio Android TV i Google TV, kad su već toliko slični?

Kad stiže?

Nadograđeno korisničko sučelje za Android TV postupno će stizati na televizore diljem svijeta: prvo će ga dobiti korisnici u SAD-u, Australiji, Kanadi, Njemačkoj i Francuskoj, a nakon njih ostatak svijeta, kažu iz Googlea.