Utorak, 30.04.2024.

Odlična najava za sarajevski derbi: Željezničar prekinuo crni niz i došao do prve gostujuće pobjede u sezoni

Nedjelja, 07.04.2024. | Najnovije | Sport

Fudbaleri Željezničara slavili su na gostovanju kod dobojske Sloge (3:0) u 25. kolu Wwin lige i tako došli do prve gostujuće pobjede ove sezone.

Utakmica u Modriči, gdje Sloga igra domaće utakmice dok se ne završi rekonstrukcija terena u Doboju, počela je sjajnom šansom za Željezničar, ali je golman Elvir Trako zaustavio šut Semira Štilića.

Sloga je najbolju priliku imala u 26. minuti. Nakon igranja rukom Nemanje Cavnića, sudija Miloš Gigović je dosudio penal koji je Vedad Muftić odbranio najboljem igraču Sloge Dejanu Vidiću.

Na odmor se otišlo bez golova, a na startu drugog poluvremena gosti stižu do vodstva. Štilić je iskoristio nesporazum golmana i defanzivca Sloge i sjajno pogodio s nekih 30-ak metara.

Samo pet minuta kasnije Željezničar je stigao do drugog pogotka. Prvo je Aleksandar Boljević pogodio prečku, pa onda i Sulejman Krpić, ali je ovaj drugi bio sretan da mu se lopta ponovo odbije što je iskoristio i poslao je u mrežu.

Izgledne šanse propustili su potom Nemanja Radinović u 56., te Aleksandar Boljević u 63. minuti. U nadoknadi je Amer Hiroš pogodio za ubjedljivu pobjedu.

Željezničar je nakon ove pobjede 8. tim lige s 26 bodova, dok je Sloga ostala na 5. poziciji s 38. 

“Plavi” u narednom kolu dočekuju ljutog rivala Sarajevo, dok će Sloga na megdan Borcu.

Rezultat i strijelci:

Sloga – Željezničar 0:3 (Štilić 48′, Krpić 53′, Hiroš 90+1′)