Utorak, 30.04.2024.

Tužilaštvo KS predložilo produženje pritvora Ramiću i Bajramoviću: Osumnjičeni za ubistvo i spaljivanje tijela u Sarajevu

Utorak, 24.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Nakon ubistva, Ramić i Bajramović su pobjegli, ali su se vratili na mjesto zločina, kako bi se uvjerili da li je muškarac mrtav!

S ciljem da prikriju tragove ubistva, tijelo i objekat su zapalili.

Tijelo ubijenog muškarca je, nađeno u 28. maja nakon što je ugašen požar koji je, pokazala je istraga, podmetnut kako bi se prikrio počinjeni zločin. Radeći na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja, policija je došla do saznanja da je osoba čije je tijelo nađeno zadobila ubodne rane nanesene oštrim predmetom, usljed čega je i preminula.

Tijelo je nakon toga zapaljeno.

Postupajući tužilac sarajevskog Tužilaštva uputio je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog za produženje pritvora Ahmedu Ramiću (36) iz Kaknja i Fahrudinu Bajramoviću (21) iz Sarajeva, osumnjičenima za ubistvo Azema Ajvazija.

Ovo nam je potvrđeno u sarajevskom Tužilaštvu, gdje su naveli da je produženje zatraženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, sakriti dokaze, te bi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Ramić i Bajramović se sumnjiče da su ubili Ajvazija u napuštenoj kući u ulici Odobašina.