Subota, 27.04.2024.

Arman Zalihić: Jedino ja mogu pobijediti HDZ-ovog kandidata u Mostaru

Srijeda, 10.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Arman Zalihić iz SDP-a ušao je u utrku za gradonačelnika Mostara na prijedlog Prve mostarske partije (PMP). Kaže da je kandidaturu prihvatio jer smatra da jedino on može pobijediti HDZ-ovog kandidata Marija Kordića.

Ističe da prosta matematika pokazuje da on uz podršku Koalicije za Mostar može postati gradonačelnik, jer je mlađi od Kordića.

U posljednjih nekoliko dana sam vidio da imam podršku PMP-a, SDP-a i na kraju, vjerujem, i Naše stranke, te da možemo ući u taj proces sa sedam glasova. Koalicija za Mostar zna da će Velibor Milivojević dati podršku Kordiću, a jedna vijećnica je ranije rekla da će biti suzdržana. Jasno je da će Zlatko Guzin, ako dođe u drugi ili treći krug, izgubiti jer je stariji. Taman da svi glasamo za Guzina rezultatom 17-17, Kordić je pobjednik jer je mlađi. Iz tog razloga smo shvatili da sam ja jedini kandidat koji može pobijediti Marija Kordića, kazao je Zalihić.

Kazao je da je ovo prilika da Koalicija za Mostar bira da li joj je važnija jedna funkcija gradonačelnika ili interesi države i Mostara.

Situacija je jasna, ako žele gradonačelnika iz HDZ-a i ako postoji dogovor, istrajat će na tome da guraju Guzina, a znaju unaprijed da nema podršku da pobijedi. Mi ćemo tražiti odgodu od pet dana da se konsultujemo i dobijemo podršku od 18 ruku, kako HDZ nakon svih ovih godina ne bi ponovo dobio gradonačelnika, kazao je Zalihić.

Zalihić je po povratku u salu napustio sjednicu Gradskog vijeća, nakon čega je Adela Gosto tražila odgodu od pet dana, na šta predsjedavajući Ivan Zelenika nije pristao.