Subota, 27.04.2024.

Ibrahimović obavijestio Raiolu da se želi vratiti u bivši klub, ali dobio odbijenicu

Četvrtak, 10.02.2022. | Najnovije | Sport

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (39) želio je naljeto napustiti Milan i pridružiti se bivšem klubu Paris Saint-Germainu, ali prema pisanju Le Parisiena, francuski tim je odbio tu mogućnost.

Dobro upućeni pariski list tvrdi da je Ibra prenio želju svom agentu Minu Raioli koji je u kontaktu sa PSG-om, ali Ibrahimović je automatski dobio odbijenicu iz bivšeg kluba.

Sportski direktor PSG-a Leonardo “pristojno, ali odlučno” odbio je zahtjev. PSG bi radije produžio ugovore s Neymarom i Julianom Draxlerom, a prednost bi trebao imati produžetak saradnje s Kylianom Mbappeom, koji je ipak malo izvjestan.

Također, Le Parisien tvrdi da je Mauricio Pochettino također stavio veto na dolazak 39-godišnjaka, rekavši da on ne igra nikakvu ulogu u njegovim planovima.

Osim toga, u PSG-u se boje potencijalnog sukoba između Zlatana i Neymara, u slučaju da se Šveđanin vrati na Park Prinčeva.

Ibrahimović je igrao za PSG od 2012. do 2016. godine i postigao 156 golova u 180 nastupa. Napadač se nedavno fotografirao na vjenčanju Marca Verrattija s bivšim saigračima, a video je komentirao riječoma “pravi PSG”.