Subota, 04.05.2024.

Gubi mu se svaki trag: Belgijanac napustio Chelsea, pronašao klub pa misteriozno nestao

Četvrtak, 07.07.2022. | Najnovije | Sport

Svojevremeno najveći talent omladinske škole Chelseaja Charly Musonda misteriozno je nestao nakon što je konačno napustio Stamford Bridge i pronašao novi klub.

Dok je igrao za juniorsku ekipu, Musonda je bio najveći talent na Stamford Bridgeu. Bio je mladi reprezentativac Belgije i lider ekipe u kojoj su igrali brojni poznati svjetski nogometaši, ali se nikada nije razvio kao što se očekivalo.

Stoga, boravio je na posudbama, ali su razvoj karijere spriječile brojne povrede koje su ga zadesile. Chelsea ga je posuđivao Celticu i Vitesseu, a ovoga ljeta konačno je napustio slavni londonski klub sa Stamford Bridgea.

Musonda (25) je odmah pronašao novi angažman. Priključio se pripremama belgijskog Zulte Waregema, impresionirao klupske čelnike i onda misteriozno nestao.

Samo nekoliko dana nakon što je dobio potvrdu da će ostati u klubu i dobiti ugovor, Musonda je nestao. Već sedmicama se nikome nije javio, niti se oglašavao na društvenim mrežama, a nadležni su krenuli u potragu za njim.

Iz kluba su prvo naglasili da je otišao zbog porodičnih problema, ali su onda priznali da nemaju pojma gdje je Musonda.

“Kada će se vratiti? Ne znam. Hoće li se ikada vratiti? Ne znam. Trenirao je s nama, ali niko ne može stupiti u kontakt s njim već sedmicama”, rekao je izvršni direktor Zulte Waregema Eddy Cordier.

Musonda je kao vrlo talentovan nogometaš sa 16 godina prešao iz Anderlechta u Chelsea za 2,5 miliona eura. Bio je još član i Betisa gdje je igrao za seniore.