Subota, 04.05.2024.

Veliki interes za odmor na Jahorini za prvomajske praznike, koje su cijene aranžmana

Srijeda, 24.04.2024. | In | Najnovije

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike. Tradicionalno, jedan dio stanovnika sa dubljim džepom Praznik rada provest će na putovanju izvan domovine, dok su drugi, pak, izabrali roštilj u krugu porodice.

Ljubitelji prirode 1. maj provest će na prelijepim bosanskohercegovačkim planinama po kojima smo poznati širom svijeta.

– Jeftinije je otići sa porodicom na odmor na planinu nego okrenuti janje. Cijena janjetine je između 23 i 25 KM po kilogramu, tako da janje od 15 kilograma košta skoro 350 KM – kaže jedan Sarajlija.

Prema informacijama iz turističkih agencija, kada su u pitanju putovanja u inostranstvo, najveća je potražnja za aranžmanima koji vode na jadransku obalu i u Istanbul, a, kada su u pitanju bh. planine, najveći je interes za Jahorinu.

Ova olimpijska ljepotica pruža mnoge zanimljive sadržaje za sve generacije i već sada je sigurno da će hiljade posjetilaca uživati na Jahorini. Najviše je gostiju iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, ali i bh. dijaspora svaki praznik koristi za dolazak u domovinu.

– Proljeće i ljeto na Jahorini su nezaboravno iskustvo koje će vam otkriti skrivene ljepote prirode i pružiti neponovljive trenutke. Bez obzira jeste li avanturista ili hedonista, ovdje ćete dobiti i svoju dozu adrenalina, ali i savršen odmor. Za prvomajske praznike smo pripremili brojne akcije i pogodnosti za naše goste. Svakom želimo ponuditi nešto zanimljivo. Cijene smještaja pokušavamo prilagoditi domaćim i gostima iz regiona i cijele Evrope. Svako će kod nas naći nešto za sebe, a ponude mogu pogledati na našoj web stranici www.lavina.ba. Dvodnevni aranžman na bazi polupansiona je 82,25 KM, trodnevni 75 KM, a petodnevni samo 70 KM po osobi uz besplatno korištenje wellnessa. Za naše posjetioce za 1. maj imamo i odličnu muzičku priču za koju će biti zadužen dvojac Željko Kulašević i Srđan Šuka. Naveče mogu uživati u muzici, a preko dana šetači imaju označene pješačke staze koje vode do planinskih vrhova, a svi ljubitelji prirode imaju priliku da vide konje i uživaju u predivnim prizorima i zelenilu – kažu iz hotela Lavina na Jahorini.

Zanimljive ponude za posjetioce pripremili su i na drugim bh. planinama.