Srijeda, 01.05.2024.

Od Amre se oprostili iz Kluba Zmajevo srce: Hvala ti za ljubav koju si poklanjala djeci sa Down sindromom

Petak, 09.02.2024. | BiH | Najnovije | Vijesti

Iz Kluba “Zmajevo srce”, kafića u kojem rade osobe s Downovim sindromom oprostili su se od Amre Kahrimanović, koju je u kafiću čija je suvlasnica ubio policajac Elvis Ćustendil.

“Zbogom Amra, zbogom ružo tuzlanska. Vidimo se na nekom boljem mjestu, u nekom boljem svijetu od ovoga. Hvala ti za sve. Za nesebičnu podršku i ljubav koju si poklanjala djeci sa Down sindromom i drugim vrstama invaliditeta”, napisali su iz Kluba “Zmajevo srce”, i dalje nastavili:

“Bila si sa nama kad je najviše trebalo. I da otvoriš vrata Sidneya kao što si otvorila svoje srce, da tu krenu u prve konobarske korake. Za nas je to bilo presudno da kasnije razvijemo jednu od najljepših priča u gradu i državi , a to je Klub ” Zmajevo Srce “- Down syndrome caffe . Ostali smo bez iskrenog prijatelja a Tuzla bez svoje ruže najmirisnije. Do nekog novog viđenja.Podsjetimo, ubistvo se dogodilo srijedu u 21 sat u tržnom centru na Brčankoj Malti. Muškarac je nakon ubistva pobjegao, ali je brzom intervencijom policijskih službenika pronađen i uhapšen.