Četvrtak, 20.06.2024.

Azrin dečko propjevao: Govorio o motivu likvidacije Eskobara i o djevojci

Četvrtak, 16.03.2023. | BiH | Najnovije | Vijesti

Marko Pjanović, jedan vođa navijača Partizana iz Brčkog koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u organizaciji ubistva Nikšićanina Ranka Radoševića, zvanog Ranko Eskobar u nadležnom tužilaštvu izjavio je da je kriv i da je naručilac njegovog ubistva ista osoba koja je naručila i ubistvo Luke Žižića, saznaje Kurir.

Kako Kurir ekskluzivno saznaje, osumnjičeni je do detalja ispričao kako i zbog čega je učestvovao u ubistvu Radoševića koji je u četvrtak brutalno likvidiran pred brojnim očevicima na jednoj pumpi u Rušnju (Beograd). Dvojica egzekutora došla su u lokal u kojem je sjedio Radošević i ispalili kišu metaka u Nikšićanina.

Povezano sa ubistvom Luke Žižića

– Osumnjičeni Marko je u tužilaštvu navodno rekao da je naručilac Radoševićevog ubistva isti čovek koji je svojevremeno naručio i ubistvo Luke Žižića koji je likvidran u svom lokalu na Novom Beogradu pred bratom i prijateljima – kaže Kurirov sagovornik i podsjeća da je Luka Žižić ubijen 28. aprila prošle godine, a osumnjičeni za njegovo ubistvo je Stefan M. iz Kraljeva koji je uhapšen sedam dana nakon zločina u štek stanu.

Kako je dalje objasnio Kurirov izvor, ovo ubistvo je povezano sa egzekucijom Žižića.

– Osumnjičeni je na saslušanju rekao i da likvidacija Ranka Radoševića ima veze sa strahom od osvete za ubistvo Žižića, s obzirom na to da je pokojni Luka Žižić sin Mije Žižića, sa kojim je Ranko Eskobar bio veoma dobar prijatelj. Inače, njih dvojicu pored prijateljstva vezuje i činjenica da su iz istog mjesta u Crnoj Gori. Strahovali su da bi Radošević mogao da organizuje osvetu za ubistvo Luke Žižića pa su odlučili da ga ubiju – kaže izvor Kurira.

Uhapšena u studentskom domu

Izvor dalje navodi da je Pjanović govorio i o svojoj uhapšenoj djevojci Azri Šabanović, koja je uhapšena u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu. Ona mu je dojavila šta se sprema i da je pokušala da pobjegne, ali je spriječena u akciji policije. Istraga će se voditi zajedničkim snagama BiH i Srbije.

Podsjećamo, Luka Žižić ubijen je kobnog dana u kafiću koji je držao, a osumnjičeni je bio obučen u radničko odjelo i takav je ušao u njegov lokal i u njega ispalio čak sedam hitaca. Međutim, prijatelji i brat ubijenog odmah su reagovali i pokušali da ga savladaju. Oni su mu strgli masku s lica, kačket, jednu rukavicu, čak i oduzeli pištolj, ali je uspio da se otrgne i pobjegne električnim trotinetom, stvari koje su mu ostale na mjestu zločina brzo su policiju dovele do njega.