Petak, 26.04.2024.

Dodik brani Milanovića od Komšića: On je “lažni” član Predsjedništva

Petak, 18.02.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik reagovao je na današnje komentare predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću poručio da se ne petljaju u unutarnja pitanja BiH. Dodik je još jednom ponovio kako Komšić kao “lažni” član Predsjedništva BiH ne predstavlja nikoga i da je skandalozno što predsjednicima Srbije i Hrvatske kao “fizičko lice” govori šta da rade.

Dodik je naglasio da je najnoviji napad na hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića odraz Komšićeve lične frustracije narodom koji lažno predstavlja i plod kompleksa koje on ima u odnosu na državnika kakav je Milanović.

– BiH nije sposobna ni da opstane, a kamoli da ovako nesređena postane NATO članica i predsjednik Hrvatske ima potpuno pravo kada kaže da BiH neće dobiti dozvolu za pristupanje NATO-u, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Komšić je usput zaboravio da o kretanju ka članstvu u NATO ne odlučuju samo muslimani i da je Republika Srpska rekla svoj stav o tome.

– Zaboravio je i ko odlučuje u NATO-u o novim članicama, naivno vjerujući da ima neko u toj organizaciji ko bi BiH uopšte uzeo u razmatranje. Stoga je Komšićeva reakcija na stavove predsjednika Hrvatske samo kontinuitet loših poruka prema susjedima u nemogućnosti da se na konstruktivan i progresivan način priđe svim otvorenim pitanjima u BiH, pa i pitanju do kada će muslimani birati dva člana Predsjedništva BiH, istakao je Dodik.

Podsjećamo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da se u BiH izbori ne trebaju održati pod svaku cijenu, te povodom izjave predsjednika Hrvatske da BiH nije nikakva država.

Komšić je Milanoviću i Plenkoviću poručio da moraju znati da je pitanje održavanja izbora unutarnje pitanje države Bosne i Hercegovine.