Petak, 26.04.2024.

Konačno je / Sarajevski kafić “Vatra” u vlasništvu porodice Sebijine prijateljice mora obustaviti upotrebu nelegalno dograđenog objekta

Ponedjeljak, 16.05.2022. | BiH | Najnovije | Vijesti

Rješenjem Federalnog ministarstva prostornog uređenja donešena je konačna odluka po pitanju legalizacije dograđenog objekta, kao i pretvaranja stambenog prostora u poslovni sarajevskog kafića “Vatra”.

Naime zahtjev je odbijen obzirom da se nalazi u granicama obuhvata Historijskog urbanog krajolika Sarajevo koji je proglašeno nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

Federalno ministarstvo cijenilo je da u u obnovljenom upravnom postupku nisu dostavljeni dokazi koji bi mogli bitno utjecati na drugačije rješenje ove upravne stvari.

Žalba protiv ovog rješenja se ne može pokrenuti.

Podsjetimo da je ovaj objekat u vlasništvu porodice Čedić koja je bliska porodici Izetbegović. Simptomatično je da je nedavno u Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na čijem čelu je Sebija Izetbegović, imenovana Muvedeta Čedić čime su prijateljske veze između ove dvije porodice dodatno ojačane.

Meidji su 2016. godine objavili da je Muvedeta Čedić predmetom istrage Tužilaštva KS zbog višemilionskog kriminala na KCUS-u.

Nijedna od ovih informacija nisu spriječile Sebiju Izetbegović, kao iskrenu prijateljicu, da Muhedetu voda sa sobom, prvo u Opću bolnicu, a potom ponovo na KCUS.