Petak, 26.04.2024.

Ministarstvo saobraćaja KS organizovalo Dan otvorenih vrata, Šteta razgovarao s građanima

Petak, 24.12.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

U sarajevskom Domu mladih danas je u organizaciji Ministarstva saobraćaja KS organizovan Dan otvorenih vrata na kojem su se građani mogli upoznati s radom ovog sektora u Vladi KS, a tokom kojeg su mogli uputiti i sugestije za poboljšanje saobraćaja u KS.

Ministar Adnan Šteta sa saradnicima je razgovarao sa građanima koji imaju prijedloge i rješenja za poboljšanje saobraćaja u kantonu. Prisutnim građanima prezentovane su dosadašnje aktivnosti, te su upoznati sa nekim planovima za narednu godinu.

“Ovaj događaj ima za cilj da čujemo potrebe naših građana, da zajedno pokušamo naći rješenja svih izazova koje imamo danas u saobraćajnoj i cestovnoj infrastrukturi. Raduje me odziv građana i siguran sam da ćemo imati odlične projekte na osnovu svih prijedloga koje smo već dobili i koje ćemo danas dobiti”, rekao je ministar Šteta.

Ministar Šteta je istakao kako će upravo glas građana biti temelj za Plan rada ovog Ministarstva.

Tokom otvaranja događaja, Šteta je naglasio kako je Ministarstvo saobraćaja KS tokom 2021. godine pokrenulo niz projekata koji su se iščekivali nekoliko decenija.

“Ova 2021. godina označila je povratak trenutnog saziva Vlade i nakon deset mjeseci, nastavili smo tako gdje smo stali. Uspjeli smo završiti projekte koji su trebali, a nisu bili završeni, pokrenuli smo projekte neke nakon 40, neke nakon 60 godina iščekivanja. Pamtit ću ovu godinu radi mnogih projekata, posebno zbog rekonstrukcije pruge Ilidža-Marijin Dvor, potpisivanja ugovora i narudžbi 35 novih trolejbusa i 15 novih tramvaja, zbog uvođenja novih željezničkih i autobuskih linija, obnove i izgradnje mnogih saobraćajnica i značajnim ugovorima koje smo potpisali. Ova godina je bila, bez obzira na sve izazove, dobra. Sljedeća će biti sigurno mnogo bolja”, kazao je ministar Adnan Šteta.

Za 2022. godinu, pored nastavka velikih projekata u cestogradnji, iz Ministarstva saobraćaja kS najavljeni su i noviteti, kao što su elektronska karta i aplikacija za javni prevoz, aplikacija za parking, aplikacija za cestovnu infrastrukturu.