Petak, 19.04.2024.

Kozmetičku čistku SDA preživjeli samo Sebija Izetbegović i Abdulah Skaka

Petak, 22.01.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Kozmetičku čistku Stranke demokratske akcije (SDA) u Kantonu Sarajevo izbjegli su samo supruga predsjednika SDA Sebija Izetbegović i odlazeći gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, piše PRESS.

Istina, Sebija Izetbegović ataktovala je na Skaku tražeći od supruga i Predsjedništva SDA da se i Skaka smijeni jer je SDA izgubila u općini Stari Grad, a u kojoj je predsjednik općinske organizacije Abdulah Skaka.

Mnogi će pomisliti kako je Skaka iz straha šutio kada je Sebija Izetbegović atakovala na njegov lik, a boga mi i djelo. Međutim, istina je skroz drugačija. Mudri i staloženi Skaka ciljano je šutio i pustio da Sebiju prođe, što bi rekli, huja.

I zbilja, isplatilo se. Iako je SDA u Starom Gradu po ko zna koji put poražena, Skaka se uspio održati na mjestu predsjednika Općinske organizacije SDA vodeći se starom kineskom poslovicom da se ne obara svako drvo prvim udarcem.

Smirena reakcija Skake izazvala je i začuđujuću reakciju kod Sebija jer svjesna je supruga lidera SDA da se treba čuvati bijesa strpljivog čovjeka.

Kako god, svim općinskim organizacijama SDA u Kantonu Sarajevo, a koje su na proteklim lokalnim izborima kažnjene od glasača, Predsjedništvo SDA danas je uvelo povjereništva.

Zanjihalo se u SDA pa je u privremeni ili možda čak i vječni politički zaborav otišao i Fikret Prevljak. Od krivaca za katastrofalni izborni rezultat na tronu je ostala samo direktorica, profesorica, doktorica, potpredsjednica i iznad svega supruga Sebija Izetbegović. Naravno, uz Abdulaha Skaku.

(PRESS)