Petak, 19.04.2024.

Određen pritvor učitelju glume Miki Aleksiću

Utorak, 19.01.2021. | Najnovije | Region | Vijesti

Nastavnik glume Miroslav Aleksić saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom. Određen mu je pritvor do 30 dana. Na teret mu se stavlja osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji. Prilikom saslušanja osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret, saopšteno je iz tužilaštva.

Osumnjičeni se tereti, u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje osam krivičnih djela Silovanja i sedam krivičnih djela nedozvoljene polne radnje na štetu šest oštećenih, od kojih je jedna maloljetna, prema ostalim oštećenima su radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva, navodi se u saopštenju tužilaštva, piše N1.

Nakon saslušanja osumnjičenog od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu predložen je pritvor. Odluka o pritvoru do sada nije dostavljena tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu će sprovesti dalju istragu.

„S obzirom na težinu krivičnih djela koja se osumnjičenom stavljaju na teret, kao i činjenicu da su krivična djela izvršena od strane lica koje je uživalo povjerenje celokupne srpske javnosti, da je u konkretnom slučaju došlo do uznemirenja javnosti, a naročito imajući u vidu da su krivična djela izvršena i prema maloljetnim licima, te da je zakonska obaveza svih učesnika u postupku da ne iznose činjenice koje saznaju u toku postupka, a pogotovo imajući u vidu interese oštećenih koje tek treba da budu ispitane u istrazi, pored informacija koje smo već iznijeli, u ovom trenutku nećemo izlaziti u javnost sa detaljima samog postupka. Napominjem da će o svim radnjama koje budu preduzete u toku istrage javnost biti blagovremeno obaviještena“, navedeno je iz tužilaštva.

Prethodno mu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Podsjetimo, Miroslav Mika Aleksić uhapšen je prije dva dana zbog osnova sumnje da je izvršio krivična djela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Glumica Milena Radulović u ispovijesti za medije rekla je da ju je beogradski učitelj glume Mika Aleksić silovao dok je imala 17 godina.

Nakon njene priče, u javnosti su još dvije djevojke ispričale o sličnom iskustvu sa ovim voditeljem glumačke škole.

Ukupno je sedam djevojaka prijavilo Aleksića da ih je silovao i zlostavljao dok su bile maloljetnice.