Ponedjeljak, 20.03.2023.

Oglasila se supruga Mike Aleksića: Prvi put za javnost o slučaju koji je potresao Srbiju

Ponedjeljak, 18.01.2021. | Najnovije | Region | Vijesti

Biljana Mašić, profesor na FDU, supruga Miroslava Mike Aleksića koji je uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao i uznemiravao polaznice njegove škole glume, oglasila se prvi put o ovom slučaju, piše Kurir.

Biće šta će biti. Nemam komentar – rekla je u prvom oglašavanju za medije Mikina supruga.

Inače, glumica koja je prijavila Aleksića za silovanje je mlada glumica Milena Radulović, koja je nakon što je proživjela pakao otišla iz Mikine škole glume i upisala FDU, gdje je 2017. godine diplomirala u klasi upravo njegove supruge Biljane Mašić i to kao najbolji student.

Podsjetimo, Miroslav Mika Aleksić (68), čuveni učitelj škole glume je uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao pet djevojaka.

Sumnja se da je on u vremenskom periodu 2012-2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dvije za vrijeme izvršenja krivičnog djela bile maloljetne. Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd – navodi se u ranijem saopštenju MUP. Aleksića su, pored glumice Milene Radulović, prijavile i I. I., I. V. i M. Đ.

Takođe, da podsjetimo, Milena Radulović je detaljno navela kroz koji pakao je prošla.

Imala sam 17 godina kada me je silovao, u novembru 2012. Sve je pažljivo isplanirao. Govorio mi je da je to radio iz pedagoških razloga. Vodio je računa da se seksualno zlostavljanje dogodi u toku časa, u sobi pored one u kojoj su bili učenici. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Poslije svega što sam preživjela, prošla sam kroz različite faze. Pojavio se ogroman osjećaj krivice. I kako da sve ispričam roditeljima?! Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osjećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. Zato sam odlučila da više ne ćutim. Ovo je stvar koja mora da se dovode do kraja – reka je Milena Radulović.