Četvrtak, 25.04.2024.

I Sebiji počelo smetati što je svrstavaju u SDA

Nedjelja, 14.02.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović požalila se večeras na Hayat televiziji jer se stalno uz njeno ime spominje i Stranka demokratske akcije (SDA). Za one koji ne znaju, SDA je stranka čiji je predsjednik Sebijin suprug Bakir Izetbegović i u kojoj Sebija obnaša značajne političke funkcije , piše PRESS.

“Uz moje ime stalno se spominje SDA, što u principu ne bi trebalo da bude. Ja sam primarno direktorica KCUS-a i radim svoj posao korektno i profesionalno”, izjavila je Izetbegović.

Prava istina je da je Sebija Izetbegović primarno supruga predsjednika SDA jer je upravo zbog toga u dva mandata izabrana za direktoricu KCUS-a. Isto kao što je prije mandata na KCUS-u izabrana za direktoricu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Sebija Izetbegović primarno moć crpi iz činjenice da je udata za predsjednika SDA, a ne iz personalne sposobnosti. Njen uspon u poslovnoj karijeri usko je povezan s usponom Bakira Izetbegovića u SDA. Što nameće logičan zaključak da “primarna” karijera Sebije Izetbegović “primarno” zavisi o Bakiru Izetbegoviću i rejtingu SDA.

Za to što se njeno ime više veže za SDA i političke skandale nego za časnu profesiju ljekara ili univerzitetskog profesora, sama je kriva. Sebija Izetbegović lično je izabrala da na izborima 2018. godine bude kandidat SDA za Parlament Federacije BiH isto kao što je pristala da bude potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo u kojem se posebno razumjela s Fikretom Prevljakom.

(PRESS)