Četvrtak, 08.06.2023.

Fadil Novalić se rasplakao na Facebooku: Kada su od mene pokušali da naprave lopova, podvukao sam crtu i rekao dosta

Ponedjeljak, 13.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

Fadil Novalić (SDA), optuženi premijer FBiH u okviru višemilionske afere “Respiratori” organizirao je prvi put live na Facebooku pod nazivom “Večer sa premijerom”. 

Novalić se rasplakao na Facebooku. 

– Ja sam dijete iz radničke porodice i čovjek iz naroda. Možda baš takav, tih bio sam laka meta i drugi su veoma lako okačili tuđa zlodjela na moja leđa. I do sad sam šutio. Vi ste svjedoci da su me ismijavali kad je u pitanju bilo stavljanje maske, ismijavali su moj invaliditet, a te prve maske su imale štipaljku koje nisam mogao ni tad, a ne mogu ni sad staviti.

Video pogledajte OVDJE.

Šutio sam i tad, ali u momentu kada su od mene pokušali da naprave lopova, podvukao sam crtu i rekao dosta. Zato sam ovdje da dam odgovore i da vam približim događaje onakvim kakvim jesu. Inače “Večer s premijerom” će se odvijati 2 puta mjesečno i bit ćete obaviješteni blagovremeno – kazao je Novalić. 

Prvo pitanje za premijera bilo je kako misli zaustaviti odlazak mladih iz BiH?

– To je najteže pitanje, društveno, ne mogu učiniti sam, ni kao premijer ni kao Vlada. Ekonomska situacija, drugo je sigurnost, koje fali našem društvu a moramo priznati da je FBiH najmanje utjecala na to. Jednako je bitno i da građani imaju dobar sistem obrazovanja. Već dvije godine ova vlada radi na tome da dobijemo ministarstvo za mlade. Mnogo bi pomogli sistemskim radom za mlade. I mogli bi dati puno odgovora na puno pitanje, Vlada podstiče već petu godinu kupovanje stanova za mlade – kazao je između ostalog Novalić. 

Premijer je govorio i o novim restriktivnim epidemiološkim mjerama.

– Imam osjećaj da smo mi u ratu postali osjetlji na zatvaranje, izgubili smo prag tolerancije na zatvaranje, i zatvaranje neće biti opcija – kazao je Novalić. 

Upitan kada će biti nastavljena gradnja tunela Hranjen je kazao: 

– Informacija da je zaustavljena gradnja tunela, nije tačna. Sam sam se u to uvjerio. Neće biti obustave radova- kazao je Novalić.

(Avaz/PRESS)