Petak, 26.04.2024.

AntiDayton i Aličković imaju poruku za Čerkeza: PROVOCIRATE NAS i PRAVITE BUDALAMA!

Utorak, 07.09.2021. | BiH | Najnovije | Vijesti

– GORANE, JE LI VAS STID DA IZJAVITE OVAKVU GLUPOST ZA MEDIJE KAO OPRAVDANJE PROTIV ZASTAVA NA UTAKMICAMA, napisao je Nihad Aličković na svom Facebook profilu, a vezano za nelogičan istup u javnosti Gorana Čerkeza o epidemiloškim mjerama propisanim za utakmice.

– Pazite, citiram, “sve što raspršuje virus jasno je da ne treba unositi na stadion. Trube, pjevanje i zastave mogu djelovati ka povećanom izbacivanju virusa.”

Pa ovakvu glupost do sada niko nije izjavio ni u periodu kada je cijeli svijet umirao od Korone.

Ne kažem da trube ne mogu RASPRŠITI virus iz pluća zaraženog koji puše u trubu, ali koliko nam je POZNATO na tribinu gospodine Čerkez ne može niko ni uči ko je zaražen, ili?!

Dakle, ukoliko namjeravate puštati pozitivne osobe na tribine, čemu onda potreba za testovima i potvrdama o preležanoj Koroni i vaksinisanju?

Kapacitet zeničkog stadiona je oko 16.000 mjesta a na stadion će maksimalno ući 6000 a nije iaključeno i da bude samo 1000 s obzirom na trenutno stanje u reprezentaciji i dešavanjima oko nje.

Dakle ako svih 6000 navijača uđe testirano, ko će koga zaraziti onda nije mi jasno?

Ove gluposti koje ste izjavili danas su i više nego uvreda za inteligenciju čovjeka.

Bili smo svjedoci mase koja je neki dan u Mostaru u par navrata ispratila dešavanja, skokove i koncerte na šta se ne sjećam da ste se oglašavali, ali isključivo se oglašavate na utakmicu na kojoj zabranjujete zastave.

Ovo je toliko poražavajuće jer nas direktno pravite budalama.

Cijela država je još bez konkretnih mjera ali mjere se uvode na nacionalnu utakmicu.

Poštujemo mjere broja navijača, pa i testove, i potvrde i maske i sve navedeno, ali vaše objašnjenje za rekvizite je i više nego na nivou razmišljanja djeteta od 10 godina. I vi sjedite u kriznom štabu?

Znači onaj koji bude sjedio blizu mene na tribini, MOŽE PLJUVATI U MENE ali ne može imati zastavu ogrnutu oko sebe?!

Objasnite nam zar nije i mahanje rukama na tribini “raspršivanje” virusa oko sebe, zar nije pričanje na tribini i komentarisanje utakmice takođe “raspršivanje” virusa, zar neće linijske sudije mahati zastavicama i “raspršivati” virus, zar neće glavni sudija puhati u pištaljku i “raspršivati” virus na igrače…? I tako dalje Gorane…

I objasnite nam kako zastava ili transparent okačeni i fiksirani na ogradu mogu raspršivati bilo šta? Zar neće onda i reklame i reklamni panoi takođe biti na utakmici postavljeni zar neće i oni “raspršivati” virus okolo?

Vaše opravdanje za zabranu korištenja zastava na utakmici je i više nego podcjenjivanje građana ove zemlje!

Niste upravu i neka vas bude stid, a mi znamo svoje, zaključio je Aličković.

(AntiDayton/PRESS)