Petak, 26.04.2024.

Svaka sličnost sa BH stvarnošću je slučajna: ”Kako da se protivim odluci ”lavlje” komisije kad nju čini skupina magaraca koji su pribavili svu potrebnu dokumentaciju da su lavovi?”

Petak, 18.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

Direktor Hitne pomoći, Adem Zalihić, napisao je na svom Fcaebook profilu interesantnu priču koja u mnogome podsjeća na stanje u našoj državi.

Status prenosimo u cjelosti:

U jednoj šumi bilo je upražnjeno radno mjesto zeca, pa je raspisan konkurs za popunu tog mjesta.

Niko se nije prijavljivao za posao osim medvjeda koji je ostao bez posla, pa je medvjed po kratkom postupku primljen i imenovan na radno mjesto zeca.

Nakon nekog vremena medvjed je primijetio da u šumi postoji zec koji radi u ulozi medvjeda i prima platu kao medvjed, dok on kao medvjed prima zečiju platu.

Medvjed se požalio direktoru javne uprave, pa je odmah formirana komisija od nekoliko lavova da razmotri žalbu, a medvjed i zec pozvani su da se razmotri njihov slučaj.
Komisija je zamolila zeca da priloži papire i dokumente, i svi dokumenti su potvrdili da je zec medvjed.

Zatim je komisija zamolila medvjeda da dostavi svoje papire i dokumente, pa su svi dokumenti potvrdili da je medvjed zec.
Odluka komisije glasila je da se ništa ne treba mijenjati, jer, na temelju dostavljene dokumentacije, utvrđeno je da je zec medvjed a medvjed je zec.

Medvjed se nije žalio i nije se protivio odluci Komisije, a kada su ga pitali zašto je pristao na odluku, odgovorio je: ”Kako da se protivim odluci ”lavlje” komisije kad nju zapravo sačinjava skupina magaraca koji su pribavili svu potrebnu dokumentaciju da su lavovi.” (Priča iz češke književnosti)