Petak, 29.03.2024.

Nakon što nije kandidovan za načelnika Općine Kakanj aktuelni načelnik Aldin Šljivo poručio za PRESS: Idemo dalje! Iz OO SDA Kakanj izjavljuju: Sjednica je protekla u harmoniji.

Srijeda, 12.08.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti

A da li je to zapravo tako kako je za PRESS kratko izjavio načelnik Šljivo?

Danas se u javnosti pojavila informacija da aktuelni, mladi načelnik Aldin Šljivo nije kandidat općinske organizacije Kakanj za predstojeće lokalne izbore. Kako su naveli u svom saopćenju on će biti nosilac liste, a za kandidata za načelnika imenovali su Mirnesa Bajratevića, sadašnjeg direktora Javnog preduzeća Grijanje.

Ovakva odluka iznenadila je Kakanjce koji su dali svoje povjerenje Šljivi na vanrednim izborima koji su raspisani nakon što je Nermin Mandra svoj angažman nastavio u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Brojni vidljivi rezultati na terenu ostali su iza Šljive. On nije bio raspoložen da komentariše ovu odluku, ali je kratko izjavio: “Idemo dalje čvrsto opredjeljeni da pobjedimo i vodimo Kakanj putem prosperiteta.”

Iz OO SDA Kakanj oglasili su se saopćenjem za medije u kojem su se maksimalno potrudili dočarati nam jedinstvo i slogu koja navodno vlada u toj općinskoj organizaciji.

“Sjednica je protekla u potpunom demokratskom ozračju i harmoniji. Općinska organizacija SDA Kakanj funkcioniše kao tim i takva dobra praksa ima kontinuitet. U tom smislu kandidat za načelnika Mirnes Bajtarević i nosilac liste za Općinsko vijeće Aldin Šljivo su svoje nominacije doživjeli, shvatili i potvrdili kao ukazanu čast”, navodi se u saopćenju.