Petak, 26.04.2024.

Predstavljene nove AirPods 3: Dugotrajna baterija, podrška za bežično punjenje

Utorak, 19.10.2021. | Najnovije | Tehnologija

Pored novih procesora i novog modela MacBooka Pro, Apple je jučer predstavio i nove bežične slušalice. One nose naziv AirPods 3, a donose par poboljšanja u odnosu na prethodnika.

Tako iz Applea navode da će ove slušalice ponuditi do šest sati autonomije, dok samo kućište slušalica nudi i dodatne četiri pune baterije za ukupno 30 sati. Kućište slušalica podržava brzo punjenje koje će za 5 minuta osigurati oko sat vremena trajanja baterije. AirPods 3 podržavaju MagSafe bežično punjenje, a slušalice su sada i dio Find My mreže uređaja, navodi GSM Arena.

AirdPods 3 imaju podršku za prostorni zvuk, a tu je i senzor koji prepoznaje kada izvadite slušalice iz ušiju i automatski pauzira reprodukciju. Mikrofoni blokiraju okolnu buku tokom telefonskih poziva i fokusiraju se samo na glas korisnika, a podržana je i Hey Siri funkcija. Siri vam može čitati i obavijesti, podsjetnike, kalendare itd.

Cijena Apple AirdPods 3 je 179 američkih dolara, a već su dostupne za online kupovinu u SAD-u. Slušalice će od 26. oktobra ove godine biti dostupne u više od 27 zemalja i regija. AirPods 2 i dalje će se prodavati po cijeni od 129 američkih dolara, dok je cijena AirPods Pro 249 dolara.

Apple je uz predstavljanje AirPods 3 slušalice najavio da će svi oni koju kupe ove slušalice dobiti 6 mjeseci besplatne pretplate na Apple Music.