Petak, 26.04.2024.

Interni Googleov dokument otkrio kad stiže Android 12

Utorak, 14.09.2021. | Najnovije | Tehnologija

Google je prije sedam dana u optjecaj pustio posljednju betu Androida 12 i najavo stabilnu verziju za nekoliko sedmica. Interni dokument sad otkriva 4.oktobar kao vrlo izgledni datum izlaska stabilne verzije Androida 12.

Android 12 će kako smo vidjeli donijeti pregršt novosti, a najveći utisak kao i obično ostavljaju sve vizualne promjene korisničkog sučelja. Google će onaj čisti Android 12 na sistemskom nivou učiniti puno prilagodljivijim nego što je to bio dosad.

Prema Googleovu internom dokumentu kojeg se dočepala spretna ekipa s Xda Developers, Google 4. oktobra planira objaviti izvorni kod AOSP Androida 12. Iako to ne mora nužno značiti, Google će vrlo izgledno na taj dan u optjecaj poslati i stabilnu ili ako hoćete službenu Android 12 nadogradnju za podržane Pixel telefone. Postoji i mogućnost da to Google učini i nešto prije, odnosno prije kraja septembra.

Kad će ostali OEM-ovi u Android taboru svoje uređaje počastiti Androidom 12 je posve druga priča.

OnePlus je uvijek dosad bio jedan od prvih koji bi svoje perjanice ažurirao kad i Google, a hoće li tako biti i ove godine, vidjet ćemo.