Utorak, 14.05.2024.

Idealan partner za sve zimske sportove

Srijeda, 10.02.2021. | Tehnologija

Čim padne temperatura, a sa njom i snijeg glavnu razonodu predstavljaju skijanje, vožnja snowboard-a ili šetnja po prijatnom planinskom vazduhu.

Ako ste ljubitelj zimskih sportova, vaš idealan partner je definitivno HONOR GS Pro pametni sat. 

HONOR je svojim korisnicima GS Pro pametnog sata, pored bezbroj opcija, omogućio i tri sjajne opcije kada su u pitanju zimski sportovi. Višestruki režimi za skijanje prate širok opseg detaljnih podataka, koliko ste napretka postigli i gdje će vam možda biti potrebno poboljšanje.

Prvu od tri opcije možete naći pod nazivom „skiing“ (skijanje), gdje se podrazumjeva da skijate sa obje skije pravilno namještene, po skijaškoj stazi. Kada uključite ovu opciju ona vam mjeri puls, odnosno rad srca, kao i broj spustova koje načitine taj dan.

Takođe imate mogućnost da svoje rezultate provjerite za samo jedan spust ili sveukupne spustove taj dan. Ono što se u toku svakog vašeg spusta mjeri je njegovo trajanje, udaljenost koju ste prešli, maskimalna brzina koju ste razvili i najveći nagib. Rezultati sveukupnih spustova za taj dan vam također očitavaju broj utrošenih kalorija.

Sljedeća je opcija za snowboard, koja takođe podrazumjeva da pravilno namjestite i koristite svoj snowboard. I ovaj režim nudi mjerenje pulsa, trajanje svakog spusta, udaljenost koju prelazite, koja je maksimalna brzina koju ste uspjeli da razvijete, kao i najveći nagib. Rezultati sveukupnih spustova za taj dan vam očitavaju broj utrošenih kalorija.

Treća, možda i najzanimljivija opcija koju nudi GS Pro pametni sat je „cross country skiing“ – proizvoljno skijanje van skijaške staze. Pored mjerenja otkucaja srca, količine utrošenih kalorija, trajanja skijanja i rastojanja koje ste prešli, ova opcija mjeri brzinu – prosječnu brzinu, ali i tempo.

U ovom režimu rada možete dobiti podatke i o vertikalnom rastojanju, odnosno zbir ukupne razdaljine koju ste prelazili uzbrdo, nizbrdo, kao i ukupnu visinu koju ste dostigli.

Skijanje se smatra jednim od najzdravijih sportova, ali predstavlja i sjajnu zabavu. Kroz skijanje spajate lijepo i korisno, odnosno čist, svjež planinski vazduh, rekreaciju i zabavu. Idealan saputnik u ovom nevjerovatnom sportu je GS Pro pametni sat, sa pregršt korisnih opcija i mogućnosti.