Petak, 03.05.2024.

Džekina fotografija sa Salahom i Alissonom postala hit, navijači Rome bijesni na jednog čovjeka

Petak, 18.02.2022. | Najnovije | Sport

Fotografija Edina Džeke, Mohameda Salaha i Alissona Beckera nakon utakmice između Intera i Liverpoola na Meazzi (0:2) postala je hit na društvenim mrežama i izazvala je žestoke reackije navijača Rome.

One su bile usmjerene prema bivšem predsjedniku Jamesu Pallotti, koji je čak i odgovorio na njihove prozivke.

Na fotografiji nakon susreta prikazani su Džeko, Salah i Alisson dok zajedno ćaskaju i smiju se. Naravno, sva trojica igrača su igrala skupa u Romi, a sada su udarna snaga svojih timova Intera i Liverpoola.

U Rim ih je doveo bivši sportski direktor Vučice Walter Sabatini za manje od 50 miliona eura, a prodani su za više nego dvostruko. U dresu Rome nisu osvojili ništa, a u Interu i Liverpoolu je druga priča i konstatno su u borbi za najviše ciljeve.

I iz tog razloga javila se nostalgija navijača Rome, između društvenih mreža i radija. Nostalgija koja je dovela u pitanje i bivšeg predsjednika Jamesa Pallottu.

Jedan od navijača na Twitteru pitao se gdje bi Roma sada bila da nije prodala Džeku, Salaha i Alissona, a za to je okrivio Pallottu, koji je čak našao tvit sa svojim imenom te je odgovorio:

“Finansijski fair-play. Razumijete li to? Velikim klubovima su popuštali, a mi smo s druge strane, kažnjeni”, odgovorio je bivši prvi čovjek Rimljana.

Roma je trenutno sedmoplasirana u Seriji A i teško se može uključiti u borbu za Ligu prvaka.