Petak, 26.04.2024.

Amerikanac predložio revoluciju u tenisu i prozvao Đokovića i Medvedeva zbog stila igre

Ponedjeljak, 14.02.2022. | Najnovije | Sport

Američki teniser Maxime Cressy (59. ATP) prozvao je Novaka Đokovića i Danila Medvedeva zbog stila igre s osnovne linije. Također, predložio je revoluciju u tenisu i pozvao igrače da se vrate servis-volej igri koja je gotovo pa isključena iz tenisa već decenijama.

Cressy je na Australian Openu pravio probleme Medvedevu igrajući servis-volej igru, nešto što je potpuni raritet u modernom tenisu.

Amerikanac smatra da je igranje s osnovne linije postalo dosadno navijačima i gledateljima tenisa, te da je potrebno poene učiniti bržim i uzbudljivijim. To je istakao u najavi ATP 250 turnira u Delray Beachu, prenosi Palm Beach Post.

“Vrhunski igrači, uključujući i Đokovića, boje se izaći na mrežu i zbog toga su zapeli u relijima s 30-40 udaraca. Zbog toga ostaju na osnovnoj liniji i tako dobijaju mečeve jer su bolji s te pozicije. Vjerujem da je potrebno uvesti novi način igranja kako bi tenis postao uzbudljiviji. Paradoks je da Medvedev moju igru naziva dosadnom, iako većina ljudi želi vidjeti povratak servis-volej igre u tenisu”, rekao je Cressy.

Amerikanac rođen u Francuskoj tvrdi da je igrati tenis s osnovne linije mnogo napornije.

“Očigledno je puno napornije igrati s osnovne linije, ali se teniseri boje izaći na mrežu iako u reli poenima imaju više prilika za takvo nešto”, zaključio je Cressy koji se nada nastavku dobrih rezultata u 2022. godini.

Ovaj 24-godišnjak je u 2022. godini na omjeru od devet pobjeda i četiri poraza. Na startu turnira u Delray Beachu igrat će protiv Australijanca Johna Millmana.