Utorak, 16.04.2024.

Italijani pišu: Džeko je temelj, a pred Interom je najvažnija utakmica godine

Petak, 11.02.2022. | Najnovije | Sport

Inter je u utakmici protiv Milana doživio vrlo bolan poraz proteklog vikenda, a pred Nerazzurrima je još jedan veliki derbi u kojem je dobar rezultat imperativ.

Italijanski mediji računaju da je duel Napolija i Intera jedna od najvažnijih utakmica sezone, možda i za konačni plasman na vrhu tabele Serije A, a posebno se to odnosi na branitelje titule koji su u prošlom kolu ostali bez bodova protiv gradskog rivala.

Inter nije vezao ove sezone dva poraza i zbog toga je potrebno vratiti se na pozitivne staze već u Napulju, iako će to biti veoma teško. U slučaju novog neuspjeha, Inter bi bio u ozbiljnim problemima i ugrozio bi titulu koja se činila gotovo pa izvjesnom.

Stranica Inter-News, pozivajući se na italijanske medije, piše u naslovu da je Džeko temelj napada milanskog tima te da je jedini siguran za utakmicu protiv Napolija.

“Bosanski nogometaš, iako nije uvijek precizan pred golom, radi dragocjen posao na terenu i jedini je fiksiran u napadu za subotnji meč”, navodi Inter-News.

Iako je Lautaro Martinez bio dugo prva opcija u napadu, sada bi Simone Inzaghi mogao nastaviti koristiti Alexisa Sancheza koji pokazuje naznake povratka u odličnu formu i to je krunisao fantastičnim golom protiv Rome u Kupu Italije.

Utakmica između Napolija i Intera igra se u subotu s početkom u 18 sati. Na tabeli Serije A Inter je prvi s 53 boda, a jedan manje imaju Milan i Napoli uz utakmicu više.