Petak, 26.04.2024.

Bugarska skijašica poludjela na Kineze zbog incidenta na stazi: Da li je to pošteno?

Petak, 11.02.2022. | Najnovije | Sport

Na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu sve je više dešavanja koja privlače pažnju svjetske javnosti zbog svoje neobičnosti, a posljednja je prekinuta utrka bugarske skijašice Eve Vukadinove, jer joj je radnik izletio na stazu.

Malo je nedostajalo čak i da Vukadinova doživi veću neprijatnost, budući da se radnik nalazio blizu njene putanje skijanja. Srećom, nije bilo težih posljedica, ali nije uspjela završiti utrku.

Video pogledajte OVDJE.

Eva je poslije dobila priliku da ponovi vožnju, ali je nakon svega Bugarka rekla da to nije bilo isto.

“Ne mogu čak ni opisati kako sam se osjećala nakon te prve vožnje. Pomislila sam ‘Zašto ja?’ Zašto se to nije dogodilo nijednoj od 30 najboljih djevojaka? Da li je to uopšte moglo da se dogodi jednoj od njih? Ne znam koji je pravi odgovor na ta pitanja. Sve što znam jeste da sam čak i s frakturom šake skijala veoma dobro prije nego što se taj tip pojavio na kapiji. Pokazala sam sebi da sam jaka i da mogu sve. Da, naravno, dolazim iz male skijaške nacije u poređenju s ostalima koji se takmiče. Ali reći ću šta mislim. Iako sam dobila reprizu trke, svi znamo da to nije isto. Ne, kada morate da se spustite do žičare, idete gore, spustite se na start i počnete skoro odmah”, napisala je Vukadinova na Instagramu i nastavila:

“Naravno, možda nisam vrhunska skijašica, niti se borim za podij, ali sam također mnogo radila da bih stigla ovdje. Zar ne zaslužujem istu šansu kao i svi ostali? Tužna sam, ali i sretna što sam se borila do kraja. Također se nikada neću riješiti osmijeha jer me ništa ne može srušiti. Hvala vam svima za podršku”, poručila je Bugarka.