Petak, 26.04.2024.

Najkontroverzniji teniser današnjice razmišljao je o samoubistvu: Pio sam i drogirao se

Nedjelja, 08.05.2022. | Najnovije | Sport

Najkontroverzniji teniser današnjice Nick Kyrgios u razgovoru za australske medije otvorio je dušu i priznao da je konzumirao narkotike te alkohol.

Australski teniser ističe da je razmatrao i opciju samoubistva, ali da mu je pandemija koronavirusa pomogla da prebrodi mentalne probleme.

“Bilo je veoma ozbiljno i došlo je do faze samoozljeđivanja. To nije u redu. Valjda sam odgurnuo sve bliske ljude od sebe i nisam imao s kim komunicirati. Jednostavno, zatvorio sam svoj stvarni život i pokušao sam se suočiti s problemima direktno”, rekao je Kyrgios za Wide World of Sports.

Kyrgios je otvorio dušu i dodao da nikome nije vjerovao. Međutim, promijenio je životne navike i danas se osjeća mnogo bolje.

“Imao sam i suicidalne misli. Bukvalno sam se borio da ustanem iz kreveta kako bih igrao pred milionima ljudi. Bio sam usamljen, depresivan i negativan. Nisam vjerovao nikome. Puno sam konzumirao alkohol, drogu i to je izmaklo kontroli. Danas jedva pijem, doslovno popijem čašu vina za večeru. To je bila prva stvar koju sam morao počistiti, a zatim izgraditi porušeni odnos s porodicom. Stekao sam zdravije navike poput prehrane, dobrog sna i treniranja. Mislim da mi je koronavirus pomogao u tome”, objašnjava Australac.

Kyrgios poručuje da ga na ulici ljudi nisu razumjeli, kao ni oni oko njega. Gledali su ga kao “običnog tenisera”.

“Osjećao sam se kao da sam iznevjerio ljude. Nije ih bilo briga ko sam ja i da li sam ljudsko biće. Gledali su me samo kao nekog tenisera, ludog tenisera. Osjećao sam se bezvrijednim i nisam se osjećao ugodno. Mrzio sam svoj život u jednom trenutku. Ono što te ne ubije, učini te čudnijim i jačim”, zaključio je Kyrgios.

Kyrgios je naznake povratka u dobru formu pokazao na ATP turniru u Houstonu tokom prošlog mjeseca gdje je došao do pulufinala, ali ga je zaustavio Reilly Opelka. Uprkos velikom talentu za tenis, trenutno je tek 75. igrač svijeta.