Petak, 26.04.2024.

Barcelona poslala ponudu od 40 miliona eura za novo čudo iz Red Bull Salzburga

Utorak, 30.11.2021. | Najnovije | Sport

Mladi Nijemac nigerijskog porijekla Karim Adeyemi ove sezone igra fenomenalno, te je postao jedna od glavnih mladih zvijezda evropskog fudbala.

Briljira Adeyemi u dresu Red Bull Salzburga, za koji je na 25 utakmica postigao 15 golova i upisao dvije asistencije, a naravno da je to privuklo pažnju velikana. Jasno je da Salzburg u njemu ima novo čudo nakon Haalanda i Dake.

Evropski mediji danas su donijeli vijest koja kaže da je Barcelona već poslala ponudu od 40 miliona eura na adresu austrijskog kluba za ovog brzonogog napadača, koji može pokriti i pozicije oba krila.

Ranije se govorilo da Salzburg neće Adeyemija pustiti ispod 35 ili 40 miliona eura, a Barcelona je taj uslov ovom ponudom ispunila, pa se može očekivati da Adeyemi u januaru stigne na Nou Camp.

Jedini problem može predstavljati konkurencija, pošto 19-godišnjeg Adeyemija, naravno, žele i PSG; Bayern, Dortmund i Liverpool.

Adeyemi je jedno vrijeme i bio u akademiji minhenskog Bayerna, ali Bavarci su ostali bez njega, pošto im ga je preoteo Salzburg…