Subota, 20.04.2024.

Ko je favorit u najskupljoj utakmici na svijetu?

Utorak, 04.08.2020. | Sport

Večeras se na Wembleyju igra finale play-offa Championshipa. Nagrada za pobjednika je Premier liga i finansijska injekcija od debelo preko 200 miliona eura. Uostalom zato se finale razigravanja za Premiership odavno naziva najskupljom utakmicom na svijetu.

Na Wembleyju ćemo večeras gledati lokalni, komšijski derbi zapadnog Londona. Na jednoj strani će biti Brentford koji želi po prvi put osjetiti čari Premier lige, a na drugoj Fulham – tim koji se nakon jedne sezone želi vratiti u elitu.

Velika je šteta što na Wembleyju neće biti publike, ali i bez nje se može očekivati fudbalski spektakl. Jedno je sigurno, ni jedni ni drugi se neće predati do samog kraja.

Brentford je regularni dio sezone završio na trećoj poziciji i u polufinalu play-offa izbacio Swansea, dok je Fulham bio četvrti na tabeli, a do Wembleyja došao preko Cardiffa.

Tim sa Griffin Parka, Brentford, je u regularnom dijelu sezone oba puta bio bolji od Fulhama (1:0, 2:0), ali to će malo značiti večeras na Wembleyju.

Ipak, kladionice malu prednost daju Brentfordu. bez obzira i na to što se Fulhamu vraća Aleksandar Mitrović (prvi strijelac Championshipa) koji je propustio polufinalne duele zbog povrede. Tako kladionica MOZZART na pobjedu Brentforda nudi kvotu 2.30, dok je kvota na trijumf Fulhama 3.00.