Ponedjeljak, 29.04.2024.

Ivana Marić pohvalila košarkašice i žestoko prozvala Nurkića

Utorak, 22.06.2021. | Na mreži

Nakon sinoćnje pobjede košarkašica Bosne i Hercegovine protiv Hrvatske i plasmana među osam najboljih reprezentacija u Evropi, Ivana Marić objavila tvit u kojem u kojem se našalila sa deklarativnim, često i napadnim  patriotizmom Jusufa  Nurkića, s jedne, i njegovim skromnim doprinosom uspjesima muške košarkaške reprezentacije, sa druge strane.

Analitičarka Ivana Marić u preteklim je mjesecima često bila na udaru komentara na društvenim mrežama Jusufa Nurkića, najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaša i člana NBA tima “Portland TrailBlazersa”. Javnosti je najpoznatija zajedljiva “pjesmica” koju je Nurkić stavio na svoj Twiter nalog nakon najave da je Marićka kandidat za dogradonačelnicu Sarajeva.

“Gledam ove naše košarkašice kako redaju pobjedu za pobjedom i zapitah se ko li ima više odigranih utakmica i ko je postigao više koševa i skokova za Bosnu i Hercegovinu, ove velike bh. patriote poput Jusufa Nurkića, ili pak Jonquel Jones, naša Bosanka sa Bahama”?

Zanimljivo je da se među brojnim čestitkama koje su nakon sjajnih partija reprezentativki BiH na Evropskom prvenstvu koje su stizale sa svih strana, od navijača,  sportista, političara, javnih radnika…još nije našla čestitka najboljeg bosanskohercegovačkog košarkaša Jusufa Nurkića.