Četvrtak, 02.05.2024.

Meghan Markle pokrenula svoj podcast ; prva gošća slavna teniserka

Srijeda, 24.08.2022. | Magazin | Najnovije | Showbiz

Supruga britanskog princa Herija (Harry) i bivša američka glumica Megan Markl (Meghan Markle) jučer je otvorila podcast koji će razbijati klišeje i predrasude o ženama.Njena prva gošća će biti popularna teniserka Serena Vilijams (Williams)

Serena Viliams je početkom avgusta najavila svoje skoro povlačenje iz tenisa nakon 25 godina karijere.

“Archetypes” je ime podcasta koji će sadržavati 12 epizoda. Ovaj naziv asocira na njenog sina Arčija (Archieja), ali i na organizaciju Arčvel (Archewell) koju je osnovala zajedno sa suprugom – bit će zapravo “prijateljski i iskren” razgovor vojvotkinje od Saseksa (Sussexa) i njenih gostiju, ističe se u predstavljanju emisije na Spotifiju (Spotifyju).- “Luđakinja”, “diva”, “histerična”, ove se riječi često čuju u medijima, na internetu, kod kuće (…). Ući ćemo u korijen ovih riječi kako bismo shvatili zašto se i dalje koristimo njima i kako bismo ih suzbijali – rekla je Markl koja će razgovarati i sa “stručnjacima i s historičarima, navodi Spotify.U prvoj epizodi Megan Markl i Serena Viliams, prijateljice koje su obje rođene u Los Anđelesu (Angelesu), razgovaraju o ambiciji i smislu koji ta riječ može poprimiti kada se odnosi na ženu, rekle su.

Serena Viliams je početkom avgusta najavila svoje skoro povlačenje iz tenisa nakon 25 godina karijere i 23 Grand Slam naslova, rekavši da se želi “fokusirati na ulogu majke” i na “ciljeve na duhovnom planu”.Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa napustili su 2020. kraljevski život u Velikoj Britaniji i preselili se u Kaliforniju, gdje sada žive s dvoje djece u elitnoj četvrti. Nakon dolaska u Sjedinjene Američke Države uspostavili su više poslovnih saradnji, pa tako i unosne poslove s Netflixom i Spotifiyom.Princ Heri će do kraja godine objaviti memoare.

AVAZ/PRESS