Srijeda, 23.10.2024.

Čega se pametan stidi … Na društvenim mrežama kruži slika podrške za Fikreta Prevljaka; Podsjetimo se kako to i inače radi SDA

Subota, 15.08.2020. | BiH | Na mreži | Najnovije | Vijesti

Dan nakon sjednice predsjedništva SDA na kojoj je odlučeno da će kandidat za načelnika općine Ilidža biti aktuelni predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Fikret Prevljak, društvene mreže je preplavila slika na kojoj vijerni SDA-ovci daju podršku svom predsjedniku.

Podrška simpatizera i članstva SDA za Fikreta Prevljaka

Posebno je evidentna podrška koju od jutros na društvenim mrežama, Fikretu Prevljaku, dijeljenjem ove fotografije daju mladi.

Ne možemo tvrditi da je ovakav potez omladinaca instrukcija Općinske organizacije Ilidža, ali znamo da to ne bi bio prvi put da se takvo nešto dešava.

Sjetit ćemo se da je svojevremeno, tačnije 20. aprila 2018. godine, Salko Zildžić, kao predsjednik AM SDA uputio instrukciju kojom je traženo da Općinski odbori delegiraju od jedne do tri mlade osobe koje će, kako je napisao, biti “na punom raspolaganju u online prostoru”. On je tada naglasio i da će Predsjedništvo SDA, kojeg je također bio član, prepoznati angažman onih koji budu aktivni.

Instrukcija

Ako odemo i godinu iza 2018. podsjetit ćemo se da je nakon oštrih reakcija političara iz susjedne Srbije i predstavnika Srba u institucijama BiH na izjavu Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova, AM SDA i tada mobilizirana putem poruke koja je kružila među članstvom.

Poziv na mobiliziranje

Nakon što je Fikret Prevljak za sebe javno rekao da je poltron porodice Izetbegović, a predsjednik SDA Bakir Izetbegović, braneći ga, rekao da možda on i nije baš najobrazovaniji, a činjenice su i jedno i drugo, postavlja se pitanje da li se zaista treba dičiti njegovom kandidaturom za načelnika, pored toliko mladih, sposobnih i obrazovanih ljudi koje sigurno SDA ima u svojim redovima?

Najbolje to opiše ona narodna: Čega se pametan stidi, time se budala hvali.