Subota, 18.05.2024.

Pumpanje guma na benzinskim stanicama u Njemačkoj ubuduće će se naplaćivati

Ponedjeljak, 27.11.2023. | Zanimljivosti

Oni koji staju na većim benzinskim stanicama u Njemačkoj, ranije su mogli da koriste dodatne usluge besplatno. Na primjer, mnogim vozačima je već postala rutina provjera pritiska u gumama na benzinskoj pumpi, prenosi Fenix magazin.

Na većini benzinskih stanica vozači nisu morali da plaćaju nikakve dodatne naknade. Jedino je Shell od 2013. bio izuzetak, jer je naplaćivao korišćenje uređaja za pritisak vazduha. Sada i druge kompanije mijenjaju svoju strategiju. Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati da plate ako žele da napumpaju svoje gume. Operateri benzinskih pumpi tvrde kako moraju da potroše mnogo novca na kupovinu i održavanje opreme za vazdušni pritisak.

Većina pružatelja usluga nije naplaćivala dodatne naknade na benzinskim pumpama, jer su troškove besplatnih usluga uračunali u cijene ostalih proizvoda.

Takozvani mješoviti račun pretpostavlja da potrošači, osim točenja goriva, na licu mjesta kupuju i druge proizvode iz ponude, poput cigareta i grickalica. Zbog strategije razumno je pretpostaviti da ovaj koncept više ne funkcioniše, pišu njemački mediji.