Četvrtak, 24.10.2024.

OVO JE DJEČAK (2) KOJI JE PAO SA 4. SPRATA Majka se tuširala, otac ZASPAO NA KAUČU 

Ponedjeljak, 14.10.2024. | Najnovije | Region | Vijesti

Dvogodišnji dječak A. K. preminuo je 13. oktobra oko 21.45 sati od povreda koje je zadobio prilikom pada sa četvrtog sprata zgrade u Ulici Stevana Nemanje u Novom Pazaru.

Uprkos naporima medicinskog tima i pokušaju transporta za Beograd, dječak je podlegao povredama na putu ka bolnici

Dženaza namaz, obavljena je danas na Velikom groblju.

“Prestao je da diše”

Dijete je, podsjetimo, poslije pada sa teškim povredama baze lobanje i prelomima ekstremiteta, poslije zbrinjavanja u novopazarskoj bolnici, upućeno u Beograd.

Na putu je došlo do pogoršanja stanja djeteta, nakon čega je reanimirano u kraljevačkoj bolnici.

Oko Magliča dijete je prestalo da diše, nakon čega je reanimirano dva sata kod nas – rekao je direktor Opšte bolnice u Kraljevu doktor Zoran Mrvić.

Majka dvogodišnjeg dječaka u trenutku nesreće bila je u kupatilu i tuširala se, a otac Emil, koji je nešto ranije došao s posla, najvjerovatnije je zaspao na kauču u dnevnoj sobi.

Jedan od rođaka porodice nastradalog djeteta kaže da se dijete prije nesreće igralo po stanu i da ništa nije ukazivalo na tragediju.

– Majka je sunčan dan iskoristila da sredi stan, dijete je trčalo i igralo se po stanu. Kada je muž došao s posla, majka je otišla da se istušira. Otac je najvjerovatnije zaspao na kauču, a iz sna ga je probudila vriska supruge i majke dječaka – ispričao je rođak za Informer.

Kako se sumnja, dijete se popelo na sims i kroz otvoren prozor palo s trećeg sprata na beton.

– Prizor je bio zastrašujući. Roditelji su izletjeli iz zgrade i jaukali. Govorili su: „Eci, preživi, molim te“. Međutim, maleni nije izdržao – dodaje on.

Ocu i majci dječaka to je bilo prvo dijete.

U toku je istraga povodom ove nesreće, a više detalja biće poznato nakon što roditelji dječaka daju izjavu u policiji.