Srijeda, 23.10.2024.

Voditelj vremenske prognoze usred prijenosa uživo učinio neviđeno: “Ušao sam do prsa”

Subota, 28.09.2024. | Na mreži | Najnovije

Uragan Helena proteklih je dana odnio nekoliko desetaka ljudskih života te napravio popriličnu materijalnu štetu, koja se još uvijek nije počela zbrajati. Jak vjetar i obilne kiše koje je izazvala ova oluja četvrte kategorije, uzrokovali su poplave i aktiviranje klizišta na Floridi.

No, Helena se premjestila sjevernije, u Georgiju, gdje ne popuštajući nastavlja razarati sve pred sobom. O kakvoj je meteorološkoj katastrofi riječ uvjerili su se mnogi koji su gledali vremensku prognozu na Fox Weatheru. Naime, njen voditelj Bob Van Dillen prekinuo je javljanje uživo kako bi iz potopljenog automobila spasio ženu.

On je imao javljanje uživo nekoliko metara od potopljenog automobila, opisujući baš situaciju u kojoj se nesretna žena dovezla ravno u poplavu. Na snimci se čuje kako žena zapomaže, a on joj govori da pomoć stiže.

‘Bila je vezana’

“Javit ćemo vam se uskoro. Idem vidjeti mogu li ovoj dami još malo pomoći”, rekao je reporter, a zatim otišao do automobila i izvukao ženu. Potom ju je kroz duboku vodu nosio na leđima. Sve je snimila kamera.

“Izvadio sam novčanik iz hlača, ušao sam unutra do prsa. Bila je unutra, još uvijek vezana. Voda se dizala i ulazila u automobil, tako da je bila uronjena u vodu gotovo do vrata “, rekao je Van Dillen nakon svoje uspješne spasilačke misije.

Poplave su zabilježene i u Nepalu. “Trenutno je 59 mrtvih, 36 povrijeđenih, a 44 osobe smatraju se nestalima”, rekao je AFP-u glasnogovornik nepalske policije Dan Bahadur Karki.