Nedjelja, 05.05.2024.

Nećete vjerovati u koju pjevačicu je bio zaljubljen Goran Bregović: Bio sam impresioniran, pričala je nevjerovatne prostakluke

Četvrtak, 25.04.2024. | Najnovije | Showbiz

Goran Bregović je u novom intervjuu otkrio da je bio zaljubljen u srbijansku folk pjevačicu Lepu Lukić te naveo čime ga je impresionirala.

“Ja sam bio zaljubljen u Lepu Lukić. Ne mislim zaljubljen u nju kao u ženu, bio sam zaljubljen u njen humor i zezanje. Bijelo dugme je izolovano živjelo, nismo se nikad petljali s estradom. E, onda se odjednom pojavila želja da se više radi, jer jesmo malo radili. Svirali smo jednom u tri godine i ‘ajde, odjednom se pojavila ta turneja TV revije i odjednom se nađemo okruženi estradom. To je za nas bilo čudo neviđeno”, rekao je za “Nedeljnik”.

Dodao je da je taj svijet imao humor koji oni do tog trenutka nisu znali i koji je živio na drugačiji način i radovao se stvarima koje oni prvi put vide.

“Ja sam Lepu Lukić gledao kao čudo. Jesam bio zaljubljen na neki način, ne sad kao da bih skakao na Lepu Lukić, vjerovatno jer sam se prvi put susretao sa showbiz svijetom pa sam bio impresioniran njom. Ona je pričala takve nevjerovatne prostakluke, zbog kojih bi te mama išamarala kad kreneš tako nešto da ponoviš, ali je to bilo istovremeno tako duhovito i s takvim šarmom, koji vjerovatno samo jug Srbije ima na takav način. To mi je bilo veliko otkriće, svima nama, ne samo meni”, kazao je.

Podsjećamo, Bijelo dugme će povodom 50. godišnjice postojanja održati koncert u Domu mladih u Sarajevo. Željko Bebek je nedavno kazao da je pregovarao s Bregovićem, ali da se nisu uspjeli dogovoriti da on bude dio ove nove turneje.