Četvrtak, 24.10.2024.

Svi zadrhte kad Kocana uzme bič: “Ajde reci ovoj baki da nisi gladan” (VIDEO)

Srijeda, 24.07.2024. | Na mreži | Najnovije

Tradicionalna, 34. “Bostanijada” u Šašincima u Vojvodini održana je u nedjelju 21. jula u organizaciji Mjesne zajednice Šašinci. Kako prenose Mitrovačke novine, bilo je dosta posjetilaca, ali i učesnika.

Ipak, najveću pažnju je privukla Kocana Kolesar (73), koja već 27 godina učestvuje na takmičenju  u disciplini “pucanje bičem”. Nakon što je opet odnijela titulu prvakinje u ovom sportu, postala je senzacija na mrežama.

“Volim ovakva okupljanja, družim se sa aktivima žena iz Srema, Banata i Bačke, idem na sve manifestacije, a bičem pucam od treće godine. U aktivu žena sam 50 godina, a moj aktiv postoji 78 godina. Nastavljamo tradiciju, borimo se”, kazala je za Mitrovačke novine Kocana, prenosi Superžena.b92.

Zatim je nastavila: “Uvek stojim iza toga da dokle god budem mogla, dolaziću i pucaću bičem. Bičevi su bili i propali, ali ja sam još na nogama i opstala sam. Meni je 73 godine, pa još pet godina – deset, ima da pucam. Ako bude trebalo, da mi bude lakše, manji ću bič da napravim”.

Snimak je dospio i do društvenih mreža, a korisnici su pisali samo duhovite komentare među kojima se izdvojio jedan simpatičan – “Ajde reci ovoj baki da nisi gladan”.