Srijeda, 23.10.2024.

Najbolji hoteli u Sarajevu: Samo jedan s ocjenom 10

Četvrtak, 22.08.2024. | Biznis | Najnovije

Sarajevo ovih dana vrvi od turista, a hoteli su gotovo u potpunosti popunjeni. Glavni grad Bosne i Hercegovine nudi bogat i raznovrstan smještaj, prilagođen različitim ukusima i potrebama posjetitelja.

Iako je teško reći koji je hotel najbolji, recenzije korisnika na platformama kao što su Booking.com i TripAdvisor daju dobar uvid u kvalitetu usluge. Na Booking.com, 24 hotela u  Sarajevu imaju ocjenu 9 ili više, ali samo jedan hotel trenutno ima savršenu desetku – Apeiro City Avant-garde Hotel u centru grada. Ipak, vrijedi napomenuti da je ova ocjena bazirana na samo četiri recenzije, jer se radi o novijem hotelu.

Visoko ocijenjeni su i Aparthotel AA, Hotel Colors Inn, te Apart Hotel Family s ocjenom 9,6, dok Hotel VIP i Malak Regency Hotel na Ilidži također imaju ocjenu 9, ali s mnogo više recenzija – 1.769 i 3.056, respektivno.

Međutim, viša ocjena ne mora nužno značiti bolji hotel. Luksuzniji hoteli, poput Swissotel Sarajevo i Residence Inn by Marriott, imaju ocjenu 8,9, dok je Hotel Hills, jedan od najposjećenijih hotela, ocijenjen s 8,6 na temelju 4.980 recenzija.

Na TripAdvisoru, najbolje rangiran hotel u Sarajevu je Hotel VIP, prema ocjeni 238 korisnika, dok su Hotel Colors Inn i Hotel Old Town na drugom i trećem mjestu. Listu top deset zaključuju hoteli Courtyard Sarajevo, Hotel Central, Isa Begov Hamam, Hotel Aziza, Hotel President Sarajevo, Novotel Sarajevo Bristol i Garni Hotel Konak.

Ova lista nije konačna, jer Sarajevo nudi još mnogo izvrsnih hotela, spremnih zadovoljiti najrazličitije potrebe svojih gostiju.