Ponedjeljak, 20.05.2024.

Britanska glumica isprobala i ocijenila slatkiše iz BiH: Šou s rahat lokumom

Srijeda, 15.05.2024. | Na mreži | Najnovije

Britanska glumica Emma A. Gould već neko vrijeme živi u Zagrebu, a na društvenim mrežama dijeli recenzije regionalne hrane, muzike i običaja. Tako je na red došla i Bosna i Hercegovina te je isprobala i ocijenila neke od domaćih slatkiša.

Emma je u snimku upitala svoje pratioce jesu li isprobali neke od slatkiša, a otkrila je kako je dobila rahat lokum, bosanski lokum, štrudlu i krem štapiće te ih odlučila probati.

“Prva na redu je štrudla s čokoladnim punjenjem. Provjerila sam – ovo jeste bosanski slatkiš, prije nego ljudi kažu da to mogu kupiti i u Hrvatskoj”, kazala je prije nego je probala i ocijenila.

Kazala je kako je jako ukusno te dodala: “Ocjena 8 od 10”.

Potom je probala bosanski lokum: “Jako su fini, sviđaju mi se jer okus oraha nije pretjeran – samo dodaju malo hrskavosti. Jako jednostavni, mislim da bi s nekim džemom bili odlični. Ocjena 7/10”.Najviše su joj se dopali krem štapići kojima je dala ocjenu 10.

Posljednji na redu bio je rahat lokum: “Nemam predstavu kakvog je okusa, ne mogu to objasniti. Ne shvatam koji bi okus trebao imati. Ocjena 5 od 10 jer niti mi se sviđa niti mi se ne sviđa”.