Ponedjeljak, 29.04.2024.

Na današnji dan Giga Moravac je poveo žene u Solun, a onda su ga priveli na granici

Petak, 08.03.2024. | Na mreži | Najnovije

Seriju “Bolji život” Siniše Pavića obožavaju generacije, serija je ostala popularna do danas, a pojedine replike se i danas prepričavaju. Možda jedna od najpoznatijih epizoda svakako je ona kada je Giga Moravac odveo svoje koleginice za 8. mart u šoping u Solun.

Sve krenulo od Živadinke

Cijelu priču pokrenula je Živadinka (Rada Savićević), koja je insistirala da se ide u Trst. Na sastanku su pojedine koleginice predložile Solun, a onda je uvijek visprena Živka skočila i vikala “ja uvijek dižem ruku, glavno da se negdje putuje”.

Tako je Giga Moravac poveo svoje sindikalne koleginice na put od dva dana. Međutim, njegova žena Emilija nije bila oduševljena činjenicom da će on otići u Solun, a Giga joj je tada poručio da je “ovaj praznik đavolji i da je izmišljen da se njemu kidaju živci”.

Giga (Marko Nikolić) odlazi sa ženama u Solun, provode se ludo, a tokom jednog razgovora sa Živkom on shvata da je njemu 9. marta godišnjica braka i da je zbog toga njegova žena ljuta na njega.

Sljedeći dan proveli su u brzom pakovanju, a onda su uslijedili i problemi na granici. Kako bi izašao u susret svojim sindikalnim koleginicama Giga je prihvatio da uzme neke njihove stvari na granici jer on nije kupio ništa. On je tada preuzeo šubaru, bundu, nakit i mnoge druge stvari.

Dobio bundu

Međutim, granični policajci nisu bili previše blagonakloni prema njemu, te su morali da ga privedu na informativni razgovor. Tu je Giga platio ogromnu kaznu, a njegove koleginice su odlučile da mu poklone jednu bundu u znak izvinjenja i zahvalnosti.

Tako je nastala viralna šala na društvenim mrežama, u kojoj se 8. mart vezuje za Gigino proputovanje sa koleginicama, ali i njegovo hapšenje.