Nedjelja, 27.10.2024.

Vuka Kostića ismijavaju zbog huškačkih izjava: “Kako je uspio završiti išta osim osnovne škole?”

Subota, 29.07.2023. | Na mreži | Najnovije

Srbijanskih glumac Vuk Kostić postao je predmet ismijavanja korisnika društvenih mreža zbog sramotnih nacionalističkih izjava.

“Podjele kod nas – to je prešlo sve granice. Ja smatram i te Bošnjake za naš narod. Mi smo ranije svi govorili isti jezik, a sad imaš crnogorski, bošnjački… Ja to ne priznajem. Možeš da govoriš srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski. Hrvati, veliko pleme – nemam ništa protiv, ali bošnjački ne postoji. Moja generacija nije ništa kriva za te ratove i te podjele. Lakše bi nam bilo da smo nekako ujedinjeni. Ja nisam ni neki Jugosloven, ali moraš biti dobar s komšijama”, kazao je.

Osim toga, izjavio je da bi stavio Berlinski zid između Srbije i Hrvatske. Brojni kosinici interneta počeli su zbijati šale na njegov račun nakon ovih šokantnih izjava.

“Vuk Kostić zida Berlinski zid na prijelazu Batrovci – Bajakovo”, napisao je jedan korisnik Twittera.

“Vuk Kostić objašnjava kako riješiti probleme između Srba i Hrvata”, jedna je od objava.

“Dijaspora čeka na hrvatskoj strani da dođu do zida koji je podigao glumac Vuk Kostić na Batrovcima i da prebace pare preko zida siromašnim rođacima u Srbiji”, napisano je.

“Kako je vuk kostić uspeo da završi bilo šta osim osnovne škole i druge tajne univerzuma”, navedeno je.

“Vuk Kostić nije ni za potapanje kupusa”, također je jedan od komentara na spomenutoj društvenoj mreži.

Kostić je 2001. debitovao u filmu “Apsolutnih sto” Srđana Dragojevića. Također je glumio u filmovima “Mala noćna muzika”, “Život je čudo”, “Ljubav i drugi zločini”, “Rode u magli”… U seriji u seriji “Ubice moga oca” imao glavnu je ulogu inspektora Aleksandra Jakovljevića.