Ponedjeljak, 24.06.2024.

Tea Tairović danas ruši rekorde, a karijeru počinjala u Hadžićima: “Znam ja nju, pjevala je ovdje u kafiću za 150 eura. Realno nikakav pjevač, ali snalažljiva”

Četvrtak, 18.05.2023. | Na mreži | Najnovije

Pjevačica Tea Tairović jučer je predstavila dugo najavljivani album, koji nosi ime Balerina.

Pjevačica nije pravila veliku pauzu između objavljivanja albuma, tako da je nakon samo godinu dana od prethodnog albuma, koji je postigao veliki uspjeh, svoju publiku obradovala novim na kojem se nalazi deset pjesama.

“Balerina” je album zbog kojeg sam pustila sve kočnice, preskočila sve barijere, rizikovala, pustila konačno te emocije na površinu i pokazala svoje pravo lice. U svakoj pjesmi me ima, svaka je lična i istinita…” opisala je Tea novi album.
Pjesmu koja nosi ime albuma – Balerina, je duet sa popularnim treperom Voyagom.

Tekst za ovu numeru potpisuju upravo Tea i Vojage dok je za aranžman bio zadužen Dalmo.

Na albumu nalazi se deset novih pesama: Balerina, Izrael i Palestina, Crno odelo, Bibi habibi, Da si najbolji, Daj, daj, Ne brini, majko, Budalo, Preterala i Ljubavnica.

Tairović je postigla nevjerovatan uspjeh u proteklih nekoliko godina.  Međutim, prije 7, 8 godina Tea nije bila popularna u mjeri kao što je sada.

Bili su to njeni muzički počeci, a dobro je poznato da je svoju karijeru počinjala i u Hadžićima u klubu pod imenom Milano. 

To je u razgovoru za Source potvrdio Elvin Kadrić poznatiji kao Kadra. Taj detalj možete vidjeti u videu ispod na 06:36.