Ponedjeljak, 28.10.2024.

Nataša Bekvalac duboko potresena zbog ubistva Nizame Hećimović: Pretužna sam!

Četvrtak, 17.08.2023. | Najnovije | Showbiz

Srbijanska pjevačica Nataša Bekvalac jedna je u nizu koja je reagovala na ubistva u Gradačcu koja su se desila prošle sedmice.

Naime, ona je na društvenim mrežama podijelila fotografiju sa protesta u Sarajevu, a na kojoj se vidi djevojka sa napisom “Ova Barbie želi zaustaviti femicid”, te je poslala poruku:

– Pretužna sam i duboko potresena smrću mlade žene u Bosni. Partnersko nasilje odnosi jednu po jednu ženu. Samo u Srbiji život je izgubilo 24 žene i djevojčice od kojih je najmlađa imala samo dvije godine. Svi moramo bolje. Sve institucije moraju bolje! Nijedna više!, dodala je Bekvalac.

U Gradačcu, na sjeveru Bosne i Hercegovine, 11. augusta je počinjeno trostruko ubistvo, a u napadu su ranjene i tri osobe. Nermin Sulejmanović je ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.

Ubistvo je prenosio uživo na svom Instagram profilu, koji je kasnije uklonjen, a u toku policijske akcije počinio je samoubistvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona obavlja istražne radnje tokom i nakon masovnog ubistva, te pokušaja ubistva tri osobe u Gradačcu, izvijestilo je u ponedjeljak kantonalno Tužilaštvo.