Ponedjeljak, 28.10.2024.

Svi pričaju o transparentu koji je pjevačica pokazala u Sarajevu: Tiče se ubijene Nizame

Srijeda, 16.08.2023. | Najnovije | Showbiz

Prije nekoliko dana čitav region potresla je vijest o stravičnom zločinu u Gradačcu, a tim povodom hrvatska pjevačica Ida Prester na crvenom tepihu u Sarajevu prošetala je transparent posvećen upravo tragično stradaloj Nizami Hećimović.

Ona je, naime, posvetila pjesmu ubijenoj Nizami, a sinoć je i na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala poslala i snažnu poruku.

Prester je sinoć na crvenom tepihu prošetala s transparentom: “Stop femicide” i “Nizama”.

Ona se, zatim oglasila i na Instagramu gdje je podijelila fotografije i napisala:

– Nijedna više. Moramo bolje svi zajedno – poslala je snažnu poruku Ida.

Inače, Prester je pjesmu koju je posvetila tragično nastradaloj Nizami napisala 24 sata nakon strašnog zločina u Gradačcu.

– Posljednja 24 sata pisala sam ovu pjesmu, potaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se, nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Šta možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj val agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju? Nemam odgovor. Mogu samo napisati pjesmu za posvetu. Proći će još mjeseci dok se ovo pošteno snimi, smiksa, uobliči.. bilježim trenutak prve ideje. Nadam se da ćemo je uskoro zajedno pjevati na koncertima i napraviti štit od naših tijela – napisala je Ida uz video u kojem pjeva novu pjesmu.