Ponedjeljak, 26.02.2024.

Buduća doktorica na foru položila ispit: Blago nama koje ćeš liječiti

Ponedjeljak, 09.10.2023. | Na mreži | Najnovije

Tiktokerka Đina nedavno je objavila snimak na ovoj društvenoj mreži koji je izazvao burne reakcije.

Djevojka je uzbuđeno ispričala kako je položila težak ispit iz medicine, koji inače studenti polažu godinama.

Objasnila je da je to ispit iz pedijatrije i da je naučila samo šest pitanja iz knjige od 600 stranica, a upravo ta je i dobila na ispitu.

– Evo svih pitanja koja mogu da budu na ispitu, odnosno ispitna pitanja. I izvlači se kombinacija od tri ispitna pitanja. Zato sam noć uoči ispita napisala šest pitanja, znači dvije kombinacije, i jednostavno odustala od učenja jer sam radila. Nema šanse da prođem, ljudi se godinama bave ovim predmetom, nemoguće je da prođem – objasnila je ona pokazujući knjige i kombinacije pitanja, te nastavila:

– Inače, radi se o pedijatriji, pa sam odlučila da zapišem šest pitanja, to su dvije kombinacije, i mislila sam da ću imati sreće. Zanimljiva situacija, oba puta sam imala sreće. U ponedjeljak sam izvukla prva tri pitanja, ali profesorica me nije pustila. Danas sam uradila ostala tri pitanja i položila sam – završila je priču, koja je izazvala pregršt komentara.

„Studentkinja godine“, „Blago nama koje ćeš liječiti“, „Sutra ćeš i ti biti pedijatar“, „Lijepo, buduća doktorica“, „Nadam se da se sutra nećeš baviti medicinom. A posebno pedijatrijom“, samo su neki od komentara, prenosi Citymagazine.